googlecaa6b28bce57afbc.html

sâmbătă, 2 februarie 2013

Cu mucii-n fasole



[[„Enervată de atenția pe care realizatorii emisiunii i-o acordau lui Dan Diaconescu, Monica Tatoiu a răbufnit și a spus că postul România TV s-a transformat într-un nou OTV. “Eu mă ridic și plec dacă veți continua să vă comportați ca o televiziune echivalentă cu OTV. Vreți audiența OTV-ului la România TV? Sunteți o televiziune de știri, nu sunteți OTV numărul 2. Ce se întâmplă de când am intrat în platou este prea mult. Vă crește audiența, dar vă crește audiența prin telespectatorii OTV-ului care se mută aici. Dacă vreți asta eu plec și puteți să-l aduceți pe ăla de l-a băgat în coșul de gunoi pe Dan Diaconescu sau pe Elodia. E prea mult!”, le-a reproșat Monica Tatoiu reprezentanților România TV că și-au otevizat postul de televiziune.

“Eu am venit să discut despre raportul MCV, nu despre bălăcăreala de tip OTV”, a conchis Tatoiu, care a părăsit emisiunea în timpul pauzei publicitare.”]]
Preluare din "Ghimpele.ro"


*************


ONORABILA d-nă doctor (în matematică) ne-a încântat - a câta oară - cu "logica" ei de... oţel (că de fier ne-am săturat - îl avem în sânge). De ce logică şi nu sau/şi intuiţie?! Iată o posibilă explicaţie: deşi este femeie şi ar trebui să "judece" cu intuiţia sau - ca să nu fiu maliţios - ŞI cu intuiţia, doamna "ŞTIE TOT", "POATE TOT", "FACE TOT" a gândit numai cu "neuronul" şi a plecat - reacţie datorată folosirii, mai degrabă, a testosteronului (explicabil în aspectul mustăţii dumneaei), decât a estrogenilor. Şi-apoi statutul de doctor şi, mai ales, acela de doctor în matematică (brrr.) nu-i permitea folosirea flerului - nu-i aşa?!

na: analiză matematic-gramaticală

 
Sintagma "ONORABILĂ", în lipsă de altceva, ar putea fi înlocuită de altele, gen "ONORANTĂ" (dacă, evident, domnia sa ar putea onora pe cineva sau ceva) ori de "ONORATĂ", dacă aşa ceva ar fi posibil, în condiţiile ridicolului, infatuării şi redundanţei domniei sale. Am zis!

vineri, 1 februarie 2013

STRATEGII GUVERNAMENTALE?

GAFĂ, RĂUTATE, PROSTIE - într-o parte sau alta?!

[„Consecințele vandalizării drapelului românesc la Sfântu Gheorghe: Guvernul le-a făcut pe plac UDMR-iștilor iar prefectul care a criticat și atacat în instanță încălcările legii a fost schimbat”] preluare de pe „Ghimpele.ro”

Oare este gafă sau... "strategie" a guvernului?!
Deşi, după părerea mea (şi nu numai), rima cvasieufonică pentru
"strategie" - în cazul dat - este... "PROSTIE"!
 
 

joi, 31 ianuarie 2013

VODCA - PÂINEA ROMÂNULUI?!

TRĂIASCĂ VODCA ŞI LA MULŢI ANI!

Ziua de 31 ianuarie este considerata ziua de nastere a vodcii rusesti.

100 ml vodca = 235 kcal;
pâinea = aprox. 235 kcal

Orice "atingere" adusă (tabelului) lui Mendeleev este pur şi simplu... mahmură!

Quod Erat Demonstrandum!


miercuri, 30 ianuarie 2013

FURTUL SECOLULUI - gafă involuntară?!

Mai mult ca sigur că românii "hoţi" de tablouri sunt doar nişte pioni.

Alţii, mai "cultivaţi", sunt autorii de facto ai furtului. Este un exemplu clasic de GAFĂ imbecilă. Evident, nu comentez vina "găinarilor" români - deşi cutuma spune clar: ce pedepsim, "mâna care execută sau creierul care comandă?!"
Simultan,
achiesez la o veche zicală: "prostia se plăteşte" - întotdeauna!

 

marți, 29 ianuarie 2013

DIN LUMEA EPIGRAMEI



Ghiocelul schimbă calimera în mijlocul iernii

Deschid pagina cu o „găselniţă” din lumea epigramei.
O parte din cei ce mișună pe Fb știu deja despre concursul
Romeo si Julieta la Mizil - RIDENDO CASTIGAT MORES”, organizat şi promovat, cu tragere de inimă, de profesorul Laurenţiu Bădicioiu.
Ei bine, rezultatele concursului (ed. a VI-a) s-au publicat, online, duminică, 27-01-2013.
Pe 24-01-2013, fiind invitat la festivităţi, unul din concurenţii la secţiunea „Epigramă”, Grigore Chitul, un epigramist de forţă de altfel, a publicat pe un cunoscut sait de literatură cele patru epigrame cu care a concurat:

*****
[„Chitul Grigore
2013-01-24  
Tema : „ Mizilul ”

1.Shakespeare in Love

În gară la Mizil, revăd sceneta
Cu Tanţa, aşteptându-l cu mult zel
Sub clar de lună, ca şi Julieta,
Pe-al său Romeo – recte pe… Costel!

Tema liberă

1. De Moş Nicolae

Împins de nostalgii şi de regrete
Azi, la o vârstă, pot să zic, matură,
M-am dus şi m-am uitat atent în ghete,
Şi am găsit… în talpă o spărtură !

2. Ignatul conform cerinţelor U.E.

Mă-nvârt de-o oră ca un titirez,
Călare pe un porc enorm, afară,
Tot încercând subtil să-l asomez
Cu… un cuţit înfipt în jugulară!

3. Unui scriitor lipsit de talent, prezent mereu pe aleea clasicilor

Sub pom, în parc, o mulţumire are,
Căci stând în rând cu marii scriitori,
Indiferent de har şi de valoare,
Măcar sunt murdăriţi de-aceleaşi ciori!”]

*****
Până aici nimic anormal – nu comentez calitatea epigramelor.
A doua zi, pe 25-01-2013 (prima zi de festivităţi), unul din comentariile de pe saitul cu pricina era următorul:
titlul comentariului: „scrâșnet în preambul”, autor Laurenţiu Orăşanu, (Calimero, Ghiocel). Iată comentariul:
*****
[„Nu cad pradă entuziasmului ante-comentatorilor. Și asta cunoscând și recunoscând valoarea epigramistului Grigore Chitul. Așteptam mai mult.

La prima - am mai zis, temă-temă, dar cu ce ne alegem? Paralelism? Costel nu e chiar Romeo. Și Mizilul nu e Ciulnița, oricum, nu e pe aceeași magistrală feroviară. Nu va intra decât în volumul cu mizilisme, cine și când l-o publica. Concluzie: efemeră, locală.

Moș Nicolae mă duce cu gândul la ceea ce îmi spunea Cornel: mergem pe surpriză, poantele-expresii sunt prea uzate. Aici surpriză e, dar am putea zice: So what? O gaură în talpă? Trebuia să îmbătrânești pentru a constata asta?

Ignatul - o constatare a unei reguli deja vechi, impusă de UE (chiar dacă nerespectată, so to speak). Constatare la Grigore? La un concurs?

La scriitorul din parc, ideea e bună și poanta e servită bine. Dar, și aceasta, ca și celelalte trei, e deservită de un preambul scrâșnit în primele trei versuri.

Concluzie: nu știu la ce i-ar servi autorului comentariul FAINE.
Calimero”]

*****
Dilema oricui este următoarea: ori onorabilul comentator, dintr-un exces de zel, a postat un comentariu defavorabil înainte de a şti premianţii ori distinsul juriu habar nu are ce-i aia epigramă şi cu ce se mănâncă – din moment ce concurentul a obţinut locul al II-lea. Putem, de asemenea, să suspectăm subiectivitatea (normală) sau partitismul distinsului juriu. De ce, însă, tocmai un concurent din Bistriţa şi nu unul din - de exemplu, aleatoriu – Călăraşi, Sidney sau Cuca Măcăii?!
Iată şi componenţa juriului: George Corbu (preşedinte UER), Nicusor Constantinescu, Corneliu Berbente, Corneliu Leu, Mihai Morar – pe unii dintre distinşii componenţi cunoscându-i ca epigramişti „profesionişti”.
Eu unul nu comentez pro sau contra - unuia sau altora.
Vă las pe domniile voastre să o faceţi… sau nu!