googlecaa6b28bce57afbc.html

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Bancuri reciclate

Să nu ceri de la popă!
(Microscenariu)

Colo-n apă se-neca
Preotul, ce nu-‘nota.
Omul: - Scapi, deci mâna-mi dă!                           
Popa: - Nu! (Şi se-necă).

Ce-ai face dacă ai cîştiga un milion?!

Să am milionul?... drace!
Da-voi datorii, (nedrepte)!
- Şi cu restul, ce aţi face?
- N-au decât să mai aştepte!

I-am spus tatei că mă-nsor

Şocat rămas şi pace,
Cu mâna-n dalbe plete,
Îmi spuse: „n-am ce-ţi face;
Să nu se mai repete!”

vineri, 27 aprilie 2012

Rai contra Iad - anecdota

INGINERII DE DINCOLO

Cică moare un inginer şi ajunge la Porţile Raiului. Il caută Sfântul Petru prin catastife, prin hârtii, agende, caiete, da' nu-l găseşte defel, şi atunci îi spune inginerului:
- Îmi pare rău, nu eşti pe listă, nu pot să te las să intri. Trebuie să te duci în Iad.
Tipul, ce să mai zică, se duce în Iad. Dar nu trece multă vreme, şi inginerul, sătul de mizeriile specifice Iadului, se pune pe treabă şi începe să proiecteze diverse îmbunătăţiri.
Cu trecerea timpului, în Iad încep să beneficieze de ISO 9000, SAP, control de fluxuri de cenuşă, aer condiţionat, cuptoare de smoală cu alimentare automată, closete cu auto-spălare, sala maşinilor, programe de sigurantă şi prevenire a accidentelor, scări rulante, reţele de comunicaţii cu fibră optică, programe de mentenanţă predictivă, sisteme de control field bus şi Hart, acces pe bază de amprente digitale, Wi-fi, iPod-uri, etc...
Într-o bună zi, îl sună Dumnezeu pe Satana la telefon şi-l intreabă:
- Ei, şi cum mai e pe la voi, cum merg lucrurile pe acolo jos?
Îi răspunde dracul:
- Suntem pe cale să ne certificăm ISO 9000, 14000, 18000, 21000, avem un sistem de control de flux al cenuşii, aer condiţionat, closete cu drenaj prin infraroşii, scări rulante cu limitatoare automate de sarcină, echipament domestic pentru eficienţă energetică, Internet la liber... Până şi eu am publicat prima versiune a paginii mele web.
La care Dumnezeu tună prin telefon:
- Ceeeeeeee??? Vrei să spui că ţii cumva acolo la tine vreun inginer???
Scaraotchi, cu tupeu, îi raspunde:
- Da! Da' de ce îintrebi?
- Aşa ceva nu se poate admite! Ce face un inginer în Iad? Locul lui nu este în Iad. Inginerii întotdeauna merg în Rai. Să mi-l trimiţi imediat, m-ai auzit?
- Nici să nu visezi aşa ceva, zice dracul. Inginerul va rămâne cu mine pentru eternitate.
- Trimite-mi-l imediat sau... TE DAU IN JUDECATĂ!
La care Satana începe să râda în hohote:
- Nu zău, chiar aşa? ŞI DE UNDE FACI TU ROST DE… UN AVOCAT?

joi, 26 aprilie 2012

Alba-neagra Lotto

LOTO - ŢEAPĂ  NAŢIONALĂ ?!

GAFA: A fost suficient ca directoarea agentiei nationale sa pronunte numele "Editec" (compania care produce suflanta, bilele si softul aferent) ca telespectatorii sa intre in rolul de detectiv. Si s-au descoperit lucruri extrem de interesante!


Pe site-ul Editec puteti afla ca in interiorul fiecarei bile din cele 49 exista o tablita de indentificare cu un cod format din 22 cifre, asa numitul ARS, cod ce este citit de suflanta si apare automat in calculator! Deasemenea, toate cele 49 de bile trebuie sa apartina aceluiasi set se bile. In caz ca, una sau mai multe bile apartin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflanta!


Alt element foarte important! Fiecare bila inainte de a fi introdusa in suflanta trebuie sa fie verificata cu sistemul producatorului. Acesta are 3 inele prin care trebuie sa treaca fiecare bila. Primul inel citeste bila sa fie din acelasi set cu celelalte, inelul al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea! Acuma. Ce a pezentat Loteria Romana? Mai multe televiziuni au aratat cum se cantaresc bilele. Cu un cantar, obijnuit, de bijutier!!! Si atunci se nasc mai multe intrebari. De ce asa si nu cu aparatul producatorului, care evident, le-a fost livrat impreuna cu suflanta? De ce nu a fost prezentat si acest sistem? De ce nu s-a mentionat ca suflanta poate identifica orice bila?
Are Loteria Romana ceva de ascuns?


Păi, are! Iata cat de bine este pus la punct sistemul. Imaginea alaturata ne prezinta ce apare pe calculator in momentul cand bila trece prin primul inel al sistemului de verificare! De la anul de fabricatie pana la culoare si setul de bile din care face parte! Atentie! Daca bila nu face parte din acelasi set cu celelalte nu poate trece de primul inel! OK. Loteria Romana a aratat ca are doua seturi de bile. Deci daca sa spunem in suflanata sunt introduse 6 bile din setul 1 si 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o sansa sa iasa, pt ca nu sunt recunoscute de suflanta!
Si ca si cum toate astea nu erau suficiente, bomboana pe coliva o pune chiar producatorul sistemului. In cartea tehnica a masinariei, producatorul precizeaza ca softul poate controla jocul! Cu alte cuvinte masinaria asta poate juca corect sau nu, in functie de cum decide Loteria Nationala! Asta poate ca explica mai bine de ce poturile mari din istoria loteriei s-au castigat doar in momente de sarbatoare (alegeri, Paste, Craciun etc.)

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE
CATEDRA DE CONTABILIATE, AUDIT SI CONTOL

miercuri, 25 aprilie 2012

Gunoaie-n ochi

La oftalmologul filantrop

Au năvălit – părând lăcuste –
Cu paie-n ochi sau prinşi de flamă,
Vreo sută cu vederi înguste…
Şi eu, în ochi cu-o… epigramă!

marți, 24 aprilie 2012

Explicaţii talibane

Talibanii                                                                             

Ei mişună, dar nevăzuţi,                                        
Vorbesc întruna... parcă-s muţi*–                            
Se pare, după câte ştiu,                                          
Că nici deşertul… nu-i pustiu! 

 *n.a. după unele studii, surdo-muţii sunt cei mai „vorbăreţi” oameni                              

luni, 23 aprilie 2012

Sfaturile lu' Peşte

Unei tinere… dezinhibate

Te prostituezi în draci,
Dar cu-n sfat util te scap:
Faţă chiar cu fundu faci,
Dacă-l foloseşti… cu cap!

duminică, 22 aprilie 2012

Cine-i omu'?!

CINE-I OMU'?! sau
Lipsă de ocupaţie (ghicitoare)

Beau, de ciudă, apă chioară -
Sărăcia mă doboară -
Dar aş face o agapă,
Doar cu vin, de-mi vine… apă!

Celui/celei care ghiceşte - primul/prima - personajul îi afişez linkul blogului pe blogul meu sau, dacă n-are blog, îi compun o epigramă personalizată.